Vi är igång!

Så har då tävlandet äntligen börjat. I Kiskunhalas, en ganska bra bit utanför Kecskemét, avgörs den längsta långdistansen i JVM-historien. Det ska tydligen kunna vara en galen värme här, men för tillfället håller sig termometern runt 20-strecket. Svalkande vind och småmulet.

På den sandiga arenan, där gräshopporna flyger likt konfetti kring fötterna, träffade jag nyss en lite stressade Mats Troeng från den svenska ledarstaben. Han konstaterade att det är stor skillnad på den Ungerska terrängen jämfört med den man hittar hemma i Skandinavien. Troeng sa också att ingen, varken svenskarna eller deras väntade toppkonkurrenter, riktigt är vana vid det som väntar. Han tror att det kan bli extra utmanande på medeldistansen senare i veckan. Som en labyrint med buskar.

Ett fåtal svenskar har tagit sig i mål, men ännu återstår en hel del av denna evighetstävling. De sista starterna går först vid 14-tiden.

Har för övrigt noterat att en rejäl blågul hejaklack finns på plats i Ungern. Johanna Börjesson Eriksson är givetvis uppbackad av Team Börjesson Eriksson (tvillingsyster och storebror), medan Axel Granqvists familj kreativt nog surfat vidare på den framgångsvåg fotbollsstjärnan Andreas skapat för deras gemensamma efternamn. Dessutom kan man skåda såväl Imarkare som von Krusenstiernor.

Ska försöka ta reda på om det är några fler supportergrupper som har mer officiella namn likt ovan nämnda Team Börjesson Eriksson.

Tullinge Thunderbirds?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =