Kapten Carlsson: ”Lita på förberedelserna – tillsammans ordnar vi en riktig VM-fest!”

Förbundskapten Håkan Carlsson har en hel del att stå i när VM i Estland närmar sig med stormsteg. Men självfallet tar han sig tid när #vmbloggen knackar på. Så här går Carlssons tankar någon dag före VM-premiären:

Nu är jag på väg till ytterligare ett orienterings-VM. Det sjunde i ordningen för min del som huvudansvarig för den svenska VM-truppen.

En av de allra härligaste grejerna med vår idrott orientering är att det hela tiden bjuds på nya utmaningar när man vänder på kartan och startar.

Vi i laget förbereder oss specifikt på det som väntar i de olika terrängtyperna som vi ska möta och ingen resa fram emot VM är den andra lik.

Förberedelserna inför årets VM i Estland har pågått i många år och nu är det äntligen dags. Vi har lärt oss att behärska terrängen som väntar och jag känner verkligen att vi gjort jobbet som krävs för att vara fullt redo för start.

Gänget som ska göra’t.

 

Världscupen i Finland för en månad sedan visade att det svenska laget är i bra form i år. Vinterträningen har gått bra för löparna och många har höjt sig till en högre nivå. Alla förutsättningar att få ut bra prestationer finns verkligen.

Nu gäller det att vi litar på våra riktigt bra förberedelser och lägger fokus på det vi ska göra under de orienteringslopp som ska springas. Det kommer att finnas en tydlig, specifik plan för vilket beteende vi ska ha under loppet – oavsett hur känslan är för dagen eller vilka tankar som ploppar upp i huvudet.

Jag har förhoppningar om svenska framgångar under VM-veckan som väntar. Jag vet också att jag kommer att få med mig minnen för livet samt mycket skratt och glädje. Vi har ett härligt, energirikt svensklag som stöttar och pushar varandra och tillsammans vet jag att vi gör den här veckan till en riktig VM-fest.

//Håkan Carlsson, förbundskapten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + nitton =